perjantai 12. helmikuuta 2016

Vinkkejä vaikeisiin hetkiin

Lukuprosessi on pitkä ja pitkään ajanjaksoon mahtuu hyviä ja huonompiakin hetkiä. Välillä lukeminen luistaa, mutta välillä tuntuu siltä ettei saa mitään aikaiseksi. Lukemattomuus aiheuttaa varmasti suurimmalle osalle meistä ahdistusta ja turhautumista, koska lukemattahan nyt ei tuloksia varmastikaan tule.


Tässä postauksessa jaan kanssanne keinoja, jotka itselläni auttavat noihin "huonompiin"/heikompiin hetkiin/ajanjaksoihin.


-Päämäärän palauttaminen mieleen - Kun lukeminen ei tunnu onnistuvan, mietin syitä miksi luen. Mietin kuinka tällä hetkellä opiskelemani ala ei tunnu omalta ja millainen fiilis olisi kesällä nähdä tulleensa hyväksytyksi lääkikseen. 


-Happihyppely tai treenaaminen - Käytän heikommat hetket hyväksi harrastaen liikuntaa. Treenatessa saan ajatukset pois lukemisesta ja usein treenin jälkeen lukeminen sujuu paremmin.


- Tauon pitäminen - Joulun alla lukeminen oli mulle ihan täyttä tuskaa eikä siitä meinannut tulla yhtään mitään. Yritin parin viikon ajan pakottaa itseni lukemaan, mutta eihän siitä tullut yhtään mitään. Jossain vaiheessa "luovutin" kokonaan ja pidin reilun viikon tauon. Tauon jälkeen lukeminen on maistunut ihan eri tavalla! Suosittelen siis ehdottomasti edes yhden tai kahden päivän taukoa, jos tuntuu ettei lukemisesta tule yhtään mitään.


- Puhuminen - Jos lukeminen ei luista, siitä kannattaa puhua jollekkin. Puhuminen auttaa ja keskustelukumppanilla saattaa olla hyviä vinkkejä lukemisen helpottamiseen. 


- Aineen vaihtaminen - Jos yrität lukea fysiikkaa ja se ei tunnu uppoavan, niin kokeile lukea kemiaa tai bilsaa. Jokin toinen aine saattaa upota paremmin! Myös laskeminen saattaa olla lukemista helpompaa välillä.


- Tavoiteporkkana - Aseta itsellesi tavoite ja palkinto, jonka saat mikäli saavutat tavoitteesi. Tavoite voi olla esimerkiksi tietyn kirjan lukeminen ja siitä muistiinpanojen tekeminen viidessä päivässä ja palkinto vaikkapa uuden treenipaidan ostaminen. 


PicMonkey Collage

2 kommenttia:

  1. Moni noista onkin ollut myös itsellä kokeilussa, parhaiten toimii päämäärän ajattelu ja juuri se, miten mahtava fiilis olisi avata se hyväksytty-kirje. Ja tuo tavoiteporkkana menee ehdottomasti uutena kokeiluun! Kiitos hyvistä vinkeistä! :)

    VastaaPoista
  2. Mulla toimii myös ehdottomasti parhaiten tuo päämäärän palauttaminen mieleen ja sen fiiliksen kuvitteleminen. Hyvä, että tuli jotain uuttakin! :)

    VastaaPoista

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?