tiistai 2. helmikuuta 2016

Persikkajuustokakku

En ole leiponut aikoihin, mutta perjantaina päätin, että nyt on aika kokeilla jotain uutta reseptiä. Mietin, että mitä minun tekisi mieli ja persikkajuustokakku tuli ensimmäisenä mieleeni. En ole aiemmin tainnut tehdä juustokakkua, mutta nyt täytyy kyllä vetää vähän kotiinpäin ja kehaista omaa tekelettä. Sen verran hyvää tämä persikkajuustokakku oli. Tästä taisikin tulla suosikkini, sillä en aiemmin ole kummemmin juustokakuista välittänyt.


Juustokakun alkuperäinen ohje on Ruokasurffausta-blogista. Tein ohjeeseen kuitenkin muutamia muutoksia, joten tässä ohje minun versiooni kyseistä herkusta.



Pohja


300 g Fazerina-keksejä
100 g sulaa voita



Täyte


300 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
800 g:n tölkki säilykepersikoita
6 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
1 dl säilykepersikoiden lientä



Pinta


n. 400 g säilykepersikoita viipaleina



Tee näin


*murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi
*painele voi-keksiseos irtopohjavuokaan tiiviisti ja laita jääkaappiin jähmettymään


*laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi
*vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan vaniljasokeri
*sekoita joukkoon tuorejuusto
*soseuta 2/3 800 g:n persikkapurkista soseeksi ja sekoita kerma-tuorejuustoseokseen
*pilko loput persikoista pieniksi paloiksi ja lisää seokseen tuomaan suutuntumaa
*purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, lämmitä noin 1 dl persikoiden lientä mikrossa lämpimäksi ja sekoita liivatteet nesteeseen
*kaada neste kerma-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen
*kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan
*laita jääkaappiin hyytymään ainakin 24 tunniksi. Itse hyydytin kakkua kaksi vuorokautta


*ennen tarjoilua viipaloi noin 400 g persikoita ja laita viipaleet kakun päälle


Koristelun jälkeen kakku on valmis tarjoiltavaksi!


Itse kutsuin muutaman kaverin kylään maistamaan kakkua ja kaikki heistä tykkäsivät kovasti. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan! :) Kakun tekeminen oli helppoa, mutta hyytyminen vie aikaa, joten kakku pitää tehdä reilusti etukäteen. Mitä pidempään kakkua hyydyttää, sitä paremmalta se maistuu. Maltti on siis valttia tämän leivoksen kanssa.


20160131_141513 (2) DSCF0014 (2)


2 kommenttia:

  1. Nami! Näyttääpä tosi herkulliselta :) Mun juustokakkubravuuri on pätkiksen makuinen :D

    VastaaPoista
  2. Oi sekin kuulostaa oikein hyvältä! Täytyypäs kokeilla sitä seuraavalla kerralla :)

    VastaaPoista

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?