maanantai 21. joulukuuta 2015

Sain toiveen, että tekisin postauksen, jossa käyn läpi syitä miksi haen lääkikseen, mikä lääkärin ammatissa kiehtoo ja millaisena lääkärinä näkisin itseni. Tässä postauksessa aion vastata näihin kysymyksiin parhaani mukaan.

Miksi haen lääkikseen?

Haen lääkikseen monestakin syystä. Haluan työn, joka on ihmisläheinen eli jossa pääsee työskentelemään ihmisten parissa. Haluan työn, joka on monipuolinen, vaihteleva ja ennen kaikkea tarjoaa haasteita jokaisena päivänä. Uskon, että lääkärin ammatti ja lääkiksessä opiskelu tarjoaisi minulle kaipaamaani haastetta ja vaihtelua.

Haluan pystyä tekemään jotain sairaiden ihmisten hyväksi. Olen valtavan kiinnostunut ihmiskehon rakenteesta ja toiminnasta ja haluan oppia siitä lisää. Tässä syitä, jotka ensimmäisenä tulee mieleen. Tottakai tälläisessä taloustilanteessa koulutusvalintaan vaikuttaa myös alan erinomainen työllisyystilanne ja sitä kautta lähes varma työpaikka valmistumisen jälkeen.

Lääkikseen pääseminen ja lääkärin ammatti on ollut yksi unelmistani jo viimeisten seitsemän vuoden ajan ja näiden vuosien kuluessa halu päästä lääkikseen on vain vahvistunut. Joka kerta lääkärissä käydessäni ajattelen, kuinka tietyllä tavalla erityistä työtä he saavat tehdä ja kuinka paljon erilaisia ihmisiä he kohtaavat päivittäin.

Mikä lääkärin ammatissa kiehtoo?

Lääkärin ammatissa kiehtoo sen monipuolisuus ja vaihtelevaisuus. Lisäksi lääkärin ammatissa pääsee työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa ja auttamaan heitä. Minua kiehtoo myös se, että lääkäreille on kymmeniä erilaisia erikoistumisvaihtoehtoja, joista valita itseään eniten kiinnostava erikoisala.

Lääkärit myös lisäkouluttautuvat jatkuvasti ja minä rakastan uuden oppimista ja opiskelua.

Millaisena lääkärinä näkisin itseni?

Tämä on hauska kysymys, jota mietin usein. Olen käynyt hyvien ja "huonojen" lääkäreiden vastaanotolla ja usein mietin sen kautta, millaisena lääkärinä itseni näkisin.

Näkisin itseni sosiaalisena, empaattisena ja rohkeana lääkärinä. Rohkealla tarkoitan tässä sitä, että uskaltaisin kysyä apua, mikäli en jotain osaisi tai tietäisi mistä on kysymys.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?