perjantai 25. joulukuuta 2015

Kyselyn purku ja somekanavat

Avasin blogiin liittyvän kyselyn muutama viikko sitten ja vastauksia onkin tullut oikein mukava määrä. Lupasin tehdä kyselystä pienen yhteenvedon tänne bloginkin puolelle, joten tässä sitä nyt tulee.

Kyselyn tarkoituksena oli kartoittaa blogin tämän hetkisen sisällön kiinnostavuutta ja teidän postaustoiveitanne ja -ideoita. Halusin myös tietää mikä postauksissa herättää lukijoiden kiinnostuksen ja kuinka suuri merkitys on esimerkiksi postauksen otsikolla.

Otsikon vaikutus postauksen kiinnostavuuteen jakoi mielipiteet kahteen ääripäähän. Osa lukijoista oli sitä mieltä, että otsikolla on melko suuri merkitys siihen lukevatko he kyseisen postauksen ja toinen osa oli sitä mieltä, että otsikon vaikutus postauksen lukemiseen on melko pieni. Tottakai muutamiakin näistä poikkeavia ääniä mahtui mukaan.

Suurimman osan kiinnostuksen postauksissa herättää ensimmäinen kappale. Kuvien ja otsikon merkitys oli huomattavasti ensimmäistä kappaletta pienempi.

Blogin ulkoasun merkitys kiinnostavuuteen jakoi mielipiteet tasaisesti melko tärkeästä ei ollenkaan tärkeään. Yksikään vastaajista ei kokenut ulkoasun merkitystä erittäin tärkeäksi, mikäli sisältö on kunnossa.

Blogissa on tähän mennessä nähty hyvin vähän itseotettuja kuvia ja niitä toivottiin vastauksissa niin paljon, että alan ehdottomasti panostamaan siihen. Reilusti yli 60 % vastaajista oli sitä mieltä, että itseotettuja kuvia pitäisi tulevaisuudessa olla enemmän. 

Jatkuvista postauksista (kuukausittaiset lukusuunnitelmat ja vierailevat bloggaajat) selkeästi suuremman suosion keräsi vierailevat bloggaajat-sarja. Sitä äänesti 75 % vastaajista. 

Postauksista lisää toivottiin pääsykoeaiheisia postauksia ja niitä on ehdottomasti tulossa lisää. Postaustoiveissa esille nousi mm. syvempää pohdintaa pääsykokeisiin liittyen, postausta motivaatiosta, tunteista, lukutaktiikasta jne. Toiveissa oli myös postauksia jokapäiväisestä elämästä ja ajatuksista, muistisäännöistä, lääkikseen hakemisen syistä...

Kyselyn pohjalta saan nyt kehitettyä blogia ja sen sisältöä. Olen jo kirjannut ylös lukuisia postausideoita niin pääsykokeisiin kuin niiden ulkopuoliseenkin elämään liittyen. Suurin osa postauksista tulee liittymään jollain tavalla opiskeluun ja pääsykokeisiin, mutta jatkossa tulen ujuttamaan mukaan myös muuta. Blogi tulee kokemaan suuria muutoksia lähiviikkoina, mutta niistä kerron lisää myöhemmin. ;)

Lisäinfoa odotellessa voitte käydä seuraamassa blogia Instagramin ja Pinterestin puolella. Etenkin Instagramissa aion julkaista tiheämmin kuvia luku-urakasta, motivaatioquoteja ja vähän kaikkea muutakin. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?