maanantai 21. joulukuuta 2015

DIY: Timanttihimmeli

Heipparallaa! Tällä kertaa vähän erilaista postausta. Opiskelun ja lukemisen vastapainoksi on hyvä olla harrastuksia. Minä rakastan käsillä tekemistä ja siksi haluankin jakaa teille superhelpon, monenlaiseen sisustukseen sopivan himmelin ohjeen! Tämän timanttihimmelin tekeminen vie noin 15 minuuttia ja se on sopivan mittainen tauko esimerkiksi pääsykoelukemisen keskellä. Jos käsillä tekeminen vähääkään kiinnostaa, niin suosittelen kokeilemaan. :)






Himmeliin tarvitset:
- muovipillejä (4 pitkää & 8 lyhyttä)
- helmiä
- ohutta rautalankaa
- lankaa
- sakset
- katkaisupihdit

Ohje:
Ota rautalankaa noin puolentoista metrin mittainen pätkä ja pujota siihen pillejä seuraavan järjestyksen mukaan: 1 pitkä, 2 lyhyttä, 2 pitkää, 2 lyhyttä ja 1 pitkä.


Vas. kuva: Taita pilleistä timantin muotoinen kuvio (jätä puolet pilleistä vielä odottamaan). Kieputa rautalangan pää muutaman kerran kahden pitkän pillin väliseen kohtaan, jotta saat toisen timantin pysymään koossa. Voit työntää lyhyen rautalangan pään pillin sisään, jottei se jää töröttämään.

Oik. kuva: Taita kuvan mukaisesti myös loput pilleistä timantin muotoon ja kiepauta rautalankaa muutaman kerran, jotta timantti pysyy koossa. Nyt pujota rautalangan pitkä pää kokonaan läpi jostain pitkästä pillistä.

Kun olet pujottanut rautalangan läpi pitkästä pillistä, pujota rautalankaan lyhyt pilli ja laita se kahden timantin "särmän" välille. Huomaa, että sinun täytyy laittaa aiemmin tehdyt timantin kehikot nyt sisäkkäin. Kierrä rautalankaa taas muutaman kerran, jotta pilli pysyy paikallaan. Pujota rautalankaan seuraava lyhyt pilli ja laita se seuraavien kahden särmän välille. Kierrä rautalankaa jälleen muutaman kerran. Toista sama myös kahden muun jäljellä olevan särmän kanssa.

Kun olet pujottanut kaikki neljä lyhyttä pilliä ja saanut timantin neljätahkoiseksi, niin päättele rautalanka lyhentäen sitä ja pujottaen pää jonkin pillin sisään.

Yhdistä lopuksi vielä timantin alaosan särmät rautalangan pätkällä, jotta ne pysyvät yhdessä.


Timanttiin voi vielä lisätä ripustusnarun ja muutaman helmen oman makunsa mukaan. Tältä näyttävät valmiit timanttihimmelit.


2 kommenttia:

  1. Teetkö mulle tämmösen, ei onnistu ite millään vaikka kuin yritin (hox. yritin) lukea ohjeita. Thanks mate!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Toki, jos meillä vielä on noita pillejä jälellä!

      Poista

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?