sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

AMK:n pääsykokeet

Olin perjantaina AMK:n pääsykokeissa ensimmäistä kertaa ikinä. Nämä pääsykokeet oli ensihoitajan ja sairaanhoitajan tutkintoja varten. Sain kutsun siis ensihoitajan pääsykokeisiin, mutta samasta aineistokokeesta ja haastattelusta lasketaan pisteet myös sairaanhoitajan tutkinto-ohjelmaan.


Yliopistojen pääsykokeissa olen käynyt nyt jo kolmena keväänä, mutta ammattikorkean pääsykokeet oli ihan uusi juttu mulle. Mua jännitti nämä pääsykokeet jopa enemmän kuin lääkiksen pääsykokeet tänä keväänä.


En ollut aiemmin käynyt pääsykokeissa joihin sisältyy haastattelu ja ennakkoessee, ja erityisesti haastattelu jännitti etukäteen melko paljon. Haastattelija oli kuitenkin todella mukava, ja vaikka osa kysymyksistä oli vaikeita, niin musta tuntui, että pystyin antamaan hyvän vaikutelman itsestäni ja sopivuudestani kyseiseen ammattiin.


Aineistokokeessa oli matikan, äikän ja enkun osiot ja ne tuntui melko helpoilta. Yhden matikan tehtävän tiedän tehneeni väärin, sillä kertolaskujen allekkainlasku (siis ilman laskinta) oli unohtunut aivan kokonaan lukioaikana ja sen jälkeen. Pitkässä matikassa ei vielä mun lukioaikana tarvinnut yhtäkään laskua laskea ilman laskinta, joten hieman vaikeampi kertolasku meni ihan päin mäntyä. Pitänee siis hieman kertailla sitä..


Kaiken kaikkiaan pääsykokeesta jäi hyvä fiilis ja toivon, että pääsen jompaan kumpaan kahdesta ensimmäisestä hakukohteestani: lääkikseen tai opiskelemaan ensihoitajaksi. Vielä on vajaat neljä viikkoa tulosten odottelua tiedossa.. Viime yönä näin jo hyvin todentuntuista unta siitä, että tänään olisi jo 1.7. Aamulla herätessäni jouduin kuitenkin vielä pettymään.. :D


3 kommenttia:

  1. Kävin fysioterapeuttien kokeessa lääkiksen pääsykokeen lisäksi; opettajan haastattelu, psykologin haastattelu, paljon "psykologisia" testejä ja liikkumiskoe. Olen käynyt ennenkin vastaavissa kokeissa ja saanut joka kerta eri tuloksen. :D Siellä ei ainakaan hyvällä katsottu lääkikseen hakemista enkä usko, että pääsen. :)

    VastaaPoista
  2. Oulussa ensihoitajan pääsykokeessa oli vain aineistokoe sekä opettajan haastattelu. Minua haastatellut opettaja ei nähnyt lääkikseen hakemista mitenkään huonona asiana tai ei ainakaan tuonut sitä ilmi. Enemmän hän juuri kertoi, että opintojen aikana on mahdollista lukea enemmän luonnontieteisiin liittyviä asioita jne, jos se on se mikä itseä kiinnostaa. Esimerkiksi opinnäytetyössä.

    VastaaPoista

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?