maanantai 31. maaliskuuta 2014

Lukusuunnitelma pääsykokeisiin

Sainkin tämän lukusuunnitelman tehtyä aiemmin kuin kuvittelin, sillä tulin juuri ensimmäiseltä valmennuskurssin tunnilta ja hetken päästä alan lukea bilsaa.

No niin eli nyt aletaan päästä siihen varsinaiseen asiaan, elikkäs lääkiksen pääsykokeisiin ja niihin valmistautumiseen.  Lääkiksen pääsykokeet on kaikissa yliopistoissa (Oulu, Kuopio, Helsinki, Tampere ja Turku) samaan aikaan, sillä koekin on sama, eli 27.5. Tuohon päivään on aikaa siis noin kahdeksan viikkoa. Totesin ylioppilaskokeisiin lukiessani, että keväällä testaamani viikkosuunnitelma toimii huomattavasti paremmin kuin syksyllä käyttämäni päiväsuunnitelma. Kuitenkin nyt keväälläkin oli vaikeuksia pysyä aikataulussa, joten yritän nyt ottaa huomioon kaikki muut aikaa vievät menot tms ja tehdä suunnitelmasta sellaisen, että sen noudattaminen on mahdollista. Luultavasti tämä suunnitelma tulee viikkojen saatossa kuitenkin hieman muuttumaan, koska en ole aiemmin lukenut kolmea ainetta yhtä aikaa, joten tämä "ensimmäinen" versio voikin osoittautua täysin kelvottomaksi ja joudun kokeilemaan erilaista lähestymistapaa lukemiseen. Sitä ei voi kuitenkaan tietää ennen kuin kokeilee ja muun muassa kyseisestä aiheesta tulenkin postailemaan tulevina viikkoina! 

Nyt kuitenkin itse asiaan eli lukusuunnitelmaan:
-VIIKKO 14: Biologian kurssit 1,2 ja 3 + fysiikan yo-tehtäviä kursseista 6,7 ja 8
-VIIKKO 15: Biologian kurssi 4 ja 5(vitoskurssia en ole käynyt, joten sen lukemiseen on varattava aikaa) + fysiikan yo-tehtäviä kursseista 2 ja 3
-VIIKKO 16: Kemian kurssit 1,2 ja 3 (teoriat ja laskut) + muutamia fysiikan ja biologian yo-tehtäviä
-VIIKKO 17: Kemian kurssit 4 ja 5 (teoriat ja laskut) + fysiikan yo-tehtäviä kursseista 5 ja 6 + bilsan kertauskirjan aloitus
-VIIKKO 18: Bilsan abikirja loppuun + kemian abikirja + fysiikan abikirja alkuun (fysiikan kirja luettu jo aiemmin kahdesti, joten sen lukemisessa ei pitäisi kestää turhan kauaaa)
-VIIKKO 19: Fysiikan abikirja loppuun + kaikkien aineiden yo-tehtäviä
-VIIKKO 20: Kevään 2013 pääsykoe ja MAFY-netin ilmaisia tehtäviä
-VIIKKO 21: Kertailua laajasti
-VIIKKO 22: Pääsykoe tiistaina, joten maanantaina ei lueta






En muista olenko puhunut valmennuskursseista mitään täällä. Olen ehkä saattanut mainita jossain sivulauseessa, mutta en varmaankaan sen enempää? Käyn siis Merikosken lukion järjestämillä kemian, fysiikan ja biologian valmennuskursseilla, jotka ovat Oulun lukiolaisille ilmaisia ja Merikosken opettajien pitämiä. Ne alkavat tällä viikolla, joten ensimmäisten tuntien jälkeen voin kertoa niistä jotain enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?