maanantai 18. tammikuuta 2016

Miksi perustin blogin?

Suuntana lääkis-blogi täyttää kaksi vuotta tämän viikon lauantaina. Kahden vuoden taipaleen kunniaksi aion julkaista tällä viikolla joka päivä yhden postauksen. Tässä ensimmäisessä postauksessa pohdin syitä miksi ylipäätään perustin Suuntana lääkis-blogin muutama vuosi sitten.


Perustin Suuntana lääkis-blogin abivuoden keväänä lukuloman alkaessa. Olin pitänyt aiemmin muutamaakin eri blogia, lähinnä lifestyleteemalla, mutta halusin aloittaa blogin, joka käsittelisi pääasiassa lääkikseen hakemista ja kyseistä prosessia.


Tärkein syy miksi blogin halusin perustaa oli se, että halusin saada vertaistukea lukuprosessiin. Kaikki, jotka ovat joskus hakeneet lääkikseen tietävät, ettei pääsykokeisiin valmistautuminen ole se helpoin projekti.


Halusin myös postauksillani tsempata muita ja jakaa omia tuntojani niin hyvistä kuin huonoistakin hetkistä rehellisesti muille hakijoille. Hyvin sujuvasta lukemisesta kun on mukava kertoa kaikille, mutta kun lukeminen ei suju, niin siitä harvoin "huudellaan" muille. Olenkin saanut todella paljon palautetta erityisesti niihin postauksiin, joissa olen kertonut avoimesti heikommistakin hetkistä lukemisen suhteen ja todennut, etten todellakaan ole ainoa joka kärsii samanlaisista ongelmista.


Yksi syy blogin perustamiselle oli myös se, että rakastan kirjoittamista. Kirjoittaminen on minulle suorastaan henkireikä ja varmaan opiskelisin toimittajaksi, mikäli ihmiskeho ja sen toiminta ei kiinnostaisi minua näin suunnattoman paljon ja mikäli toimittajien työllisyystilanne olisi nykyistä huomattavasti parempi.


Viime kevään jälkeen mietin vakavasti jatkanko blogia enää. Pääsykokeissa epäonnistuminen oli kova paikka, enkä ollut varma haluanko jakaa enää lukuprosessiani kaikkien nähtäville samalla tavalla tulevana keväänä. No, tässä sitä vielä ollaan ja blogi on "julkisempi" kuin koskaan.


Syy miksi päätin jatkaa on se, että blogin kautta saamani tsemppi ja tuki ovat olleet aivan uskomattomia. En olisi ikipäivänä blogia perustaessani uskonut, että tästä voi tulla jotain näin hienoa, ja että tästä voivat hyötyä niin te lukijat kuin minä itsekin. Toivonkin suuresti, että Stooriin siirtymisen seurauksena blogi tavoittaa yhä useamman lääkikseen pyrkijän ja sitä kautta tarjoaa vertaistukea minun itseni ja nykyisten lukijoiden lisäksi uusille lukijoille!




[caption id="attachment_41403" align="aligncenter" width="720"]vanhat bannerit Vuosien varrelle on mahtunut monenlaisia blogibannereita.[/caption]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?