perjantai 8. heinäkuuta 2016

Pääsykoeanalyysi

Tilasin alkuviikosta tämän kevään pääsykokeeni ja nyt ajattelin käydä lyhyehkösti läpi mistä sisäänpääsemiseni jäi kiinni. Pisteiden valossa en taaskaan kauaksi sisäänpääsyrajasta jäänyt, joten koen hyödylliseksi käydä kokeen läpi ja analysoida osaamistani.


Monivalintatehtävän tein tyylillä "vastaan kaikkiin, jotka osaan 95%:n varmasti". Taktiikka toimi aika hyvin ja sain tehtävästä yli 50 pistettä. Toki muutamaan kohtaan vastasin väärin, eli jos olisin mennyt 100%:n varma-taktiikalla, niin olisin saanut ainakin kolme-neljä lisäpistettä. Mikäli ensi keväänä on samanlaisella pisteytyksellä oleva monivalintatehtävä, niin tiedän käyttää 100%:n varma-tyyliä.


Kaiken kaikkiaan ihmisbilsa mulla oli hyvin hallussa, mutta kuukautiskiertotehtävä meni penkin alle. Se jäi aiheena vähän vähemmälle lukemiselle, en kyllä tiedä miksi, mutta se oli oikeastaan ainoa ihmisbilsaan liittyvä tehtävä, josta en saanut täysiä tai lähes täysiä pisteitä.


Kemian tehtävät osasin myös hyvin, mutta yhdessä tehtävässä olen tehnyt aivan idiootin virheen. Seiskatehtävässä tein näppäilyvirheen laskimella ja tuloksen desimaalit heittivät jonkin verran. Tehtävästä oli rokotettu heti kolme pistettä sen takia.


Myös fysiikkaan liittyvässä tehtävässä numero kahdeksan tein hyvin klassisen merkkivirheen, miinuksesta tulikin plus.. Myös siitä tehtävästä rokotettiin kolme pistettä vaikka tehtävän periaate oli täysin oikein.


Eniten vaikeuksia mulla oli ehdottomasti fysiikan tehtävien kanssa ja jouduin ajanpuutteen vuoksi jättämään tehtävät 12 ja 13 käytännössä kokonaan tekemättä. Niissä menetin siis suoraan jo 20 pistettä.


Fysiikan tehtävät oli selkeästi heikkouteni tämän kevään pääsykokeessa vaikka muutamasta fysiikan tehtävästäkin sain täydet pisteet. On kuitenkin selvää, että fysiikkaan täytyy tulevassa lukuprosessissa panostaa selkeästi enemmän kuin tänä vuonna.


Tuntuma mikä kokeen läpikäynnistä päällimmäisenä jää on, että kemia on hyvin hallussa sekä ihmisbiologia, mutta fysiikka ja muut biologian aihealueet/kurssit kaipaavat selkeästi enemmän lukemista ja harjoitusta. Näiden tietojen avulla on hyvä syksyllä lähteä suunnittelemaan tulevan vuoden valmistautumista.


Tähän analyysiin on hyvä päättää tämän blogin taival . Kuluneet kaksi ja puoli vuotta ovat olleet upeita. Olen saanut blogista sitä vertaistukea mitä lähdin hakemaankin ja toivottavasti myös omalta osaltani tarjonnut sitä teille. Kuten kliseinen sanonta kuuluu "kaikki hyvä loppuu aikanaan" ja koen, että nyt on mun aika lopettaa tämä taival ja aloittaa uusi. Kulunut kaksi ja puoli vuotta on ollut monella tavalla rankkaa aikaa erityisesti epäonnistumisten takia, mutta toisaalta taas hyvin antoisaa ja opettavaa. 


Mun uusi blogi löytyy myös täältä Stoorista ensi viikon alusta alkaen osoitteesta stoori.fi/ciames


Kiitos teille kaikille näistä muutamasta vuodesta! 


Toivottavasti kohtaamme vielä uuden blogin puolella.


20160520_114445 (3)

15 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Itse pääsin sisään neljännellä kerralla, samoin moni kollegani. Kova yritys palkitaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Rohkaisevaa kuulla etten ole ainoa useammatta kertaa hakeva.. :D

    VastaaPoista
  3. Monivalinnoissa kannatti arvata, sillä odotusarvo jäi positiiviseksi :) Oikeasta sai 1p ja väärästä menetti 0.5p. Jos väärästä olisi menetränyt 1p, ei arvailu olisi ollut kannattavaa.

    VastaaPoista
  4. Tähtien tavoittelija12. heinäkuuta 2016 klo 13.16

    Itse pyrin maksimoimaan pistesaldoni enkä siksi arvaillut epävarmoja. Jos nyt joutuisin uudestaan pääsykokeeseen, tekisin samalla tavalla. 0p on kuitenkin parempi kuin -0,5p ;D

    VastaaPoista
  5. Moi! Mistä ton oman pääsykokeen saa tilattua? :o

    VastaaPoista
  6. Mä luotin arvailuun ja sisällä ollaan :D Jos on edes aavistus niin sanoisin, että yli odotusarvonkin tulee pisteitä

    VastaaPoista
  7. Tähtien tavoittelija13. heinäkuuta 2016 klo 20.46

    Jos on "aavistus", en pidä vastaamista arvailuna. Itse jätin vastaamatta vain täysin epävarmoihin, joista ei ollut mitään aavistusta. Toisin sanoen jätin lottoamatta. Ja sisälle pääsin minäkin :)

    VastaaPoista
  8. Yliopistojen sivuilta pitäisi löytyä ohjeet! Sähköpostilla sen itse tilasin tiedekunnan kansliasta, mutta sehän maksaa jonkin verran.

    VastaaPoista
  9. Mä en uskaltanut luottaa "heikkoihin aavistuksiin" vaan pelasin melko varman päälle. Toki jos olisi uskaltanut olla luottavaisempi, niin pisteitä olisi saattanut saada enemmänkin.

    VastaaPoista
  10. Nii no, ihan todennäköisyyslaskentaa se on, että tosta keskimäärin saa puhtaalla arvailulla 0.25p väittämää kohden :D Todennäköisyydet vain kasvavat, jos on aavistusta vastauksista. Mutta jokainen toki tekee niin, miten parhaakseen näkee!

    VastaaPoista
  11. Tähtien tavoittelija15. heinäkuuta 2016 klo 14.29

    Nimettömälle: Juuri näin, kukin tekee niin kuin parhaaksi näkee :)

    Itselleni olisi ollut ylitsepääsemättömän kova pettymys, jos väärin arvatut kohdat olisivat syöneet vaivalla ansaittuja (tiedettyjä) pisteitä :D Muutenkin olen sen verran "ylpeä", etten halua mitään säkällä saatuja pisteitä vaan mieluummin otan vain ne pisteet, jotka oikeasti ansaitsen. Joo, olen kummallinen, mutta eipä tällä onneksi ole enää väliä ;)

    VastaaPoista
  12. Oot kyllä vahva ku uskallat kylmästi palata kokeeseen! Mä en vielä pysty, mutta tarkoituksena olisi ennen urakan aloittamista. Sillon kyllä pakko vaan heittää tunteet sivuun ja keskittyä virheisiin oikeella asenteella! Tsemppiä <3

    http://maijaviola.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen harjoitellut jo aiempina vuosina kokeen läpikäymistä heti tuloksien jälkeen, joten tänä vuonna se sujui jo vanhasta tottumuksesta. Ja mielestäni siten opin parhaiten, että mitkä asiat osaan ja mitkä vaativat selvästi enemmän opiskelua. Tsemppiä sullekkin uuteen hakuprosessiin! :)

      Poista

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?