maanantai 20. lokakuuta 2014

Alkuun pääsemistä ja villi idea

Nyt aletaan pikku hiljaa palailemaan tähän blogin varsinaiseen aiheeseen, eli lääkikseen pyrkimiseen. Tiedän, että tosi moni on lukemisen jo aloittanut, mutta itse koen omalla kohdallani, että jos aloitan liian aikaisin, kyllästyn jossain vaiheessa kevättä ja kaikki työ valuu hukkaan. Kyllästyn samojen asioiden lukemiseen ja siihen, että päivät ei ole mitään muuta kuin lukemista ja lukemista. Haluan saada pidettyä lukumotivaation ja -innostuksen yllä mahdollisimman lähelle, tietenkin mielellään ihan pääsykoepäivään asti ja siksi olen päättänyt aloittaa lukemisen vasta nyt loka-/marraskuun paikkeilla.

Olin hahmotellut jonkin näköisen lukusuunnitelman, mutta sitten eksyin lukemaan nettikeskusteluja ja kaavailemani kirja viikossa-tahti oli ainakin kyseisissä keskusteluissa torpattu aika monen ihmisen toimesta. Tosi moni sanoi kyseistä tahtia aivan liian nopeaksi, mutta ajattelin lukea kirjan tai pari tuolla tahdilla näin aluksi ihan vain palautellen asioita muistiin ja katsoa sitten lukuvauhtia uudelleen, kun jonkinlainen lukutatsi on palautunut. Kokeneemmat hakijat saavat antaa vinkkejä lukutahdeista, jotka ovat itselleen kokeneet sopiviksi!

Tarkoituksenani on aloittaa lukeminen bilsasta, koska se on aineista (kemia, fysiikka ja biologia) ainoa, jota en kirjoittanut ja sen kertaaminen vaatii työtä. En ole edes käynyt bilsan 5-kurssia, joten se pitää opiskella ihan alusta alkaen, eikä kuulemma ole se helpoin lukiokurssi.. Postaan tarkemman lukusuunnitelman kunhan testaan ensin tuota lukutahtia ja saan muokattua suunnitelman itselleni sopivaksi.

Sain älyvuotoa lueskellessani myös yhden aika villin idean! Olisi aika siisti perustaa virtuaalinen(en tiedä onko oikea sana) lukupiiri. Tällä tarkoitan siis lukupiiriä, joka toimisi netissä, esimerkiksi sähköpostin tai facebookin tai jonkin muun systeemin avulla. Siellä voitaisi jakaa vähän omia fiiliksiä ja auttaa toisia vaikeissa laskuissa ja tehtävissä jne. Saisko tämmönen idea kannatusta ja olisiko halukkaita osallistujia? Jos olisit halukas osallistumaan "lukupiiriin" jätä kommentti kommenttiboksiin tai laita sähköpostia blogin emailiin: slblog@outlook.com! 

kuva Pinterestistä


4 kommenttia:

  1. Facessa on kyllä lukupiirejä, ite oon suuntana lääkis ( toi nimi, XD, coincidence?)... ja siell on kyll porukkaa ihan mukavasti kannataa käydä tsekkaamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa empäs oo semmosiin törmännytkään! Joo taitaa olla sattumaa sama nimi :D

      Poista
  2. Musta toi lukupiiri kuulostaa tosi kivalta! Niinkuin sanoit, niin siellä voisi miettiä vaikeita asioita ja samalla saada myös vertaistukea. Yritin katsoa tota suuntana lääkis -lukupiiriä facebookista, mut en löytänyt mitään... Eli jos oot vielä järjestämässä jotain lukupiiriä niin oon mukana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäkään en tuota lukupiiriä facebookista löytänyt, joten kaikki kiinnostuneet ilmoittautumaan tänne tai sähköpostiin niin saadaan jonkilainen porukka kokoon! :)

      Poista

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?